Analist over verschil tussen Kompany en Vercauteren: "In Nederland, Frankrijk of Duitsland had het systeem van Kompany wel gewerkt"

29 november 2019 10:46

Durft u te zeggen dat Anderlecht probleemloos gaat winnen bij KV Oostende komende zondag? Normaal gezien zou dat gezien de zwakte van Oostende geen probleem mogen zijn, maar ja... Franck Berrier blikte met ons vooruit.

Berrier is ook analist voor VOO Sport en heeft Oostende in zijn hart gesloten gedurende de periode dat hij er speelde. "Kijk, ik wil geen kritiek geven op de trainer, maar ik denk dat er kwaliteit is om in eerste te blijven. Normaal gezien overleeft een trainer 3 op 33 niet, maar ik denk dat er geen geld is om hem te ontslaan en een nieuwe te nemen. Maar ik denk wel dat het tijd is om eens iets anders te proberen."

Berrier ziet mogelijkheden. "Bij Moeskroen speelde Vandendriessche, die ik heel goed ken, altijd op rechts. Probeer eens een vijfmansverdediging met Vandendriessche en Skulason op de flanken. Dan ben je verdedigend ook veiliger en je kan nog steeds aanvallen. Maar als het zo doorgaat, heb ik schrik voor Oostende. Want Cercle Brugge begint steeds beter te spelen. Het gaat tussen hen en Waasland-Beveren volgens mij."

Rage de vaincre

En Anderlecht? "Ik vond hen wel goed voetbal spelen onder Kompany hoor, maar ze scoorden zo moeilijk en defensief stonden ze heel zwak. Voor een ander kampioenschap zou dat wel gewerkt hebben, maar niet in België. Hier wacht iedereen Anderlecht in blok op. In Frankrijk, Duitsland of Nederland zou dat wel werken", denkt Berrier.

Onder Vercauteren - ondanks de kritiek - werden er wel punten gepakt. "Met Vercauteren zit er meer wil om te winnen in, meer 'rage de vaincre'. Ik ben wel benieuwd hoe dat daar nu werkt. Ik denk dat Vercauteren veel minder naar Kompany moet luisteren. Al is dat enkel maar een idee."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.