Na vijf speeldagen Europa League: welke verrassingen zijn in de maak?

29 november 2019 20:51

AA Gent speelt ook na Nieuwjaar nog Europa League, voor Standard stopt naar alle waarschijnlijkheid het Europese avontuur. Maar hoe staat het er in de andere poules voor? Zijn er verrassingen in de maak?

Groep B: exit Dynamo Kiev?

Dynamo Kiev leed donderdag een pijnlijke nederlaag op bezoek bij Malmö. Door een doelpunt van Rosenberg (ex-Ajax) in blessuretijd werd het 4-3 voor de Zweden. Een enorm belangrijk doelpunt als we naar de stand kijken. Dynamo Kiev, dat in de kwalificatie voor de Champions League nog werd uitgeschakeld door Club Brugge, zakt naar een derde plaats met zes punten.  Op de laatste speeldag ontvangt Kiev Lugano, dat al uitgeschakeld is. Kopenhagen ontvangt Malmö in de andere wedstrijd. Het belooft dus nog spannend te worden.

  1. Kopenhagen      9
  2. Malmö                8
  3. Dynamo Kiev     6
  4. Lugano               2

Groep D: LASK door, exit PSV?

In groep D heeft Sporting Lissabon zich donderdag verzekerd van de volgende ronde door een klinkende 4-0 overwinning tegen PSV, dat op de rand van de uitschakeling staat. De Oostenrijkers, die net als Kiev door Club Brugge werden uitgeschakeld in de kwalificaties van de Champions League, ontvangen Sporting op de slotspeeldag. PSV is gastheer voor het zwakke broertje Rosenborg in een zo goed als overbodige partij.

  1. Sporting              12
  2. LASK Linz            10
  3. PSV                       7
  4. Rosenborg          0

Groep E: Kunnen Lukaku en Proto zich nog plaatsen?

In Groep E is het Celtic van Boli Bolingoli al zeker van de groepswinst. Lazio zit dan weer in vieze papieren. De Italianen versloegen donderdag, met Silvio Proto in doel, het Roemeense Cluj met 1-0. Lazio telt met nog een speeldag te gaan drie punten achterstand op Cluj en staat dus met andere woorden op de rand van de uitschakeling.

  1. Celtic                   13
  2. Cluj                       9
  3. Lazio Roma        6
  4. Rennes                1

Groep H: blamage voor CSKA Moskou   

CSKA Moskou wordt allerlaatste in zijn poule, zoveel is al zeker na vijf speeldagen. Een ondermaatse prestatie van een ploeg die de voorbije jaren een vaste klant was in de poulefase van de Champions League.

  1. Espanyol             11
  2. Ludogorets         7
  3. Ferencvaros       6
  4. CSKA Moskou    2

Groep K: Geen volgende ronde voor Karius en co           

In Groep K ten slotte is het duidelijk: Braga en de Wolverhampton Wanderers van Dendoncker stoten door naar de volgende ronde. Voor Slovan Bratislava en de Turkse topclub Besiktas zit het Europese avontuur er binnen een wedstrijd op. De Turken haalden donderdag pas hun eerste punten in deze editie, door Bratislava in eigen huis te kloppen met 2-1. Een ondermaatse campagne dus voor de Turken, die met onder meer Karius, Vida, Elneny en Abdoulay Diaby (ex-Club Brugge) toch enkele grote namen in de kern hebben.

  1. Braga                                 11
  2. Wolverhampton              10
  3. Slovan Bratislava             4
  4. Besiktas                             3            

Johan Walckiers

Europa League \\ PSV \\ Dinamo Kiev \\ Malmö FF
 
 
Reacties.