Eric Van Meir (Lyra-Lierse): "Hopelijk geraakt Lierse Kempenzonen daar snel weg onderin"


Foto: © photonews 30 november 2019 12:10

Eric Van Meir is een van de grootste figuren uit het Lierse voetbal van de voorbije decennia. Ook nu is hij er nog actief. Niet bij Lierse Kempenzonen, maar wel bij Lyra-Lierse, de fiere leiders in Derde Amateur.

Lyra-Lierse is momenteel aan het tweede seizoen uit zijn geschiedenis bezig. Vorig seizoen eindigde het op een derde plaats, maar promoveren deden ze niet. Daardoor komen ze ook dit seizoen uit in Derde Amateur, waar ze na dertien wedstrijden op kop staan. Eric Van Meir vult er -weliswaar een onofficiële- functie in.

"Ik help de club waar mogelijk. Op donderdag sta ik mee op het trainingsveld. Ik probeer de jongens te helpen en mijn ervaring door te geven, en sowieso: het kan nooit kwaad om een extra paar ogen op het veld te hebben. Daarnaast hou ik me ook bezig met de PR van de club."

"We staan momenteel eerste en we hebben echt een schitterende ploeg (Onder meer Mo Messoudi, Jason Adesanya, Kristof Maes, Koen Weuts en Jordy Peffer staan er onder contract, nvdr.). We willen heel graag promoveren, maar laat het ons stap voor stap aanpakken, we zijn nog maar aan ons tweede seizoen bezig."

Lyra-Lierse is het voorbeeld van hoe een club moet geleid worden

"Maar Lyra-Lierse leeft, zoveel is duidelijk. Elke thuiswedstrijd hebben we 600 à 700 toeschouwers en 100 eters. Dat is op dit niveau ongezien. De manier waarop Lyra-Lierse geleid wordt kan als voorbeeld dienen. Daarmee bedoel ik: we gaan op zoek naar verschillende sponsors en leggen ons lot niet in handen van een investeerder. Daarmee hoeft het geen ramp te zijn als er iemand de geldkraan dichtdraait. We willen niet afhankelijk zijn van een enkele partij."

Verstandhouding met Lierse Kempenzonen

"De twee clubs werken geheel los van elkaar. Je voelt bij sommige mensen toch nog een beetje wrevel door wat er in de recente geschiedenis is gebeurd. Maar persoonlijk heb ik geen enkel probleem met Lierse Kempenzonen. Integendeel, ik ken er nog een heleboel mensen en ik zit er wat mee verveeld dat ze onderin bengelen in Eerste Amateur. Ik hoop dan ook echt dat ze daar snel wegraken."

Lyra-Lierse \\ City Pirates
 
 
 
Reacties.