Groep des Doods zorgt voor opwinding: "Gelukkig spelen we alles in eigen land"

30 november 2019 22:49

De Groep des Doods, dat is de naam die groep F van het Europees kampioenschap in 2020 krijgt. Portugal, Frankrijk en Duitsland zullen samen met een nog te beslissen tegenstander uitmaken wie naar de volgende ronde mag in juni.

Het viel op dat bij de loting de derde bal voor groep F uit de trommel kwam, Joachim Löw, Didier Deschamps en Fernando Santos elkaars contact zochten. Door verschillende media werd deze groep al bestempeld als de groep des doods. 

De EK-titelverdediger en de wereldkampioen in dezelfde groep, samen met de laatste wereldkampioen. Wie zit daar nu niet op te wachten? Duitsland opent de groep op 16 juni  in München tegen Frankrijk. In de halve finale in 2016 verloren de Duitsers immers van Frankrijk. En op het WK maakte de Mannschaft alles behalve een goede beurt. Wie verliest, zal het moeilijk krijgen.

Hammergruppe

In de Duitse pers werd er uitgehaald met een Hammergruppe. "We spelen al onze matchen in München. Dat zal een voordeel zijn", zegt Bild. Het Portugese A Bolo titelde een worst-casescenario, het Franse L'Equipe nuanceert: "We wisten al dat we een topland gingen loten. Dat door onze mindere voorronde."

Joachim Löw kan de groep wel smaken. "Het is een echt voetbalfestival. Dit is de sterkste groep. De verwachtingen zullen voor iedereen hoog liggen. Voor deze wedstrijd speel je voetbal."

Dante Bellon

Frankrijk \\ Portugal \\ Duitsland
 
 
Reacties.