Paderborn maakt ei zo na terugkeer zoals het vorige week meemaakte op Dortmund

30 november 2019 17:52

In de Bundesliga heeft Borussia Dortmund een gouden zaak gedaan door te winnen bij Hertha Berlijn. Het volgt op vier punten van leider Leipzig, dat moeite kende met rode lantaarn Paderborn. Onderin moest Keulen vechten voor een punt.

Borussie Dortmund heeft in eigen land weer kunnen aanknopen met een zege. Jadon Sancho bracht Borussia Dortmund al na een kwartier op voorsprong tegen Hertha Berlijn. Thorgan Hazard verdubbelde een minuut later die score. Dodi Lukebakio zorgde met een afgweken schot voor een assist op de aansluitsingstreffer, maar verder dan dat kwam Hertha niet tegen een stug Dortmund. Axel Witsel speelde een hele wedstrijd, net als Dedryck Boyata. Dodi Lukebakio werd na zeventig minuten gewisseld, Hazard kreeg een applausvervanging.

Onderin het klassement kregen Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete met Keulen het bezoek van Augsburg. De Belgen konden nieuw puntenverlies niet vermijden. Verstraete werd na een helft geelgeboekt naar de kant gehaald, Bornauw kreeg na de gelijkmaker vlak voor tijd geel. Keulen blijft voorlaatste met acht punten.

Leider Leipzig trok met de billen dicht naar Paderborn, dat vorige week Dortmund in bedwang kon houden. Na een stugge partij -waarin het 0-3 voorstond bij de rust- moest Paderborn toch nog drie doelpunten incasseren van Borussia. Deze keer waren de rollen omgedraaid en keek Paderborn tegen een 0-3-ruststand aan. De rode lantaarn waande zich even in de vorige wedstrijd, maar kon slechts terugkomen tot 2-3. Paderborn blijft achter met 5 schamele punten.