🎥 Barcelona wint topper tegen Atletico Madrid, met dank aan Messi en Ter Stegen

01 december 2019 22:55

De topper tussen Atletico Madrid en Barcelona loste de hoge verwachtingen niet in. In een intense, maar weinig hoogstaande match trokken de Catalaanse bezoekers aan het langste eind na een laat doelpunt van Lionel Messi.

In de eerste helft was Atletico veruit de beste ploeg. Barcelona mocht danken dat doelman Ter Stegen een begenadigde dag had. De Duitser had enkele schitterende reflexen in huis op pogingen van Hermoso en Morata. Barcelona had het meer dan lastig met de hoge pressing van de thuisploeg, maar kwam alsnog bijna op voorsprong. Piqué kopte op de lat.

Na de pauze veranderde het spelbeeld: Barcelona nam het heft in handen. Suarez en Messi probeerden het, maar Oblak stond pal. Aan de overkant werd een hakbal van Morata nog voor de lijn gered door Sergi Roberto. 

Net wanneer iedereen vrede nam met een 0-0, ontbond Messi zijn duivels. Na een knappe ren zocht hij de een-twee op met Suarez, waarna hij met de binnenkant van de linkervoet de bal binnenlegde. Vintage Messi.

Door deze late zege komt Barcelona terug naast Real Madrid aan de leiding in La Liga. Atletico Madrid moet de rol voorlopig lossen en volgt al op zes punten van de twee leiders.

Redactie

La Liga \\ Barcelona \\ Atlético Madrid
 
 
Reacties.