Belg gooit hoge ogen: "Ik denk zelfs niet meer na in de zestien"


Foto: © photonews 01 december 2019 12:27

Een 24-jarige Belg uit de jeugdopleiding van OH Leuven en zijn jobomschrijving bestaat eruit doelpunten te maken. Cyriel Dessers doet bij Heracles weer wat van hem verwacht wordt. Met elf doelpunten is hij trouwens topschutter in de Eredivisie.

Dessers heeft er twee moeilijke jaren bij Utrecht opzitten, maar heeft zijn torinstinct nog niet verloren. Met twee goals tegen ADO Den Haag bevestigde hij zijn huidige vormcurve. "Dat is een teken dat we goed bezig zijn, zowel Heracles als ikzelf. We moeten zo verder gaan", lachte hij.

Dessers is een jongen die vertrouwen nodig heeft. Eenmaal hij dat voelt, gaat het crescendo met de prestaties. "Met het zelfvertrouwen zit het wel goed op dit moment. Ik blijf staan en scoor goals. Op dit moment denk ik niet eens na in het strafschopgebied, het gaat vanzelf. Vandaag wist ik ook direct m'n eerste kans erin te prikken, dat voelt goed. Hopelijk houd ik dat nog een paar weken vast."

Zijn naam prijkt wel mooi bovenaan de topschuttersstand. "Nee, ik heb geen getal in m'n hoofd. Het gaat goed, hopelijk komen er nog wat doelpunten bij. Welke spits wil dat nou niet?"

Nederlandse Eredivisie \\ ADO Den Haag \\ Heracles
 
 
 
Reacties.