Analist over EK-selectie Duivels: "Kompany zal zich toch moeten bewijzen" en "Nog een flankspeler die moet afvallen"


Foto: © photonews 01 december 2019 11:37

De serieuze zaken kunnen beginnen. De kwalificatieronde was voor de Rode Duivels eigenlijk gewoon wat amusement, maar met nog zes maanden voor het EK zullen bepaalde jongens zich moeten bewijzen voor ze aanspraak kunnen maken op de 23-koppige selectie.

Bondscoach Martinez selecteerde voor elke interland zo'n 29 spelers. Aangezien hij er maar 23 mag meenemen naar het EK zal hij nog knopen moeten doorhakken. En wat met Vincent Kompany, die er de laatste maanden geen enkele keer bij was. "Kompany zal moeten gaan voetballen. En dan moeten we zien of hij niveau haalt", zegt Franky Van der Elst bij Sporza.

Enkel op het einde van het seizoen fit zijn, zal niet volstaan. "Dat is misschien te weinig. Kompany moet zich niet meer bewijzen voor het team, maar hij moet wel bewijzen dat hij echt fit is. Voor het WK is hij ook niet echt fit meegegaan, maar dat is straks toch weer 2 jaar geleden."

En dan zijn er nog posities waar er te veel keuze is. "In de spits zijn Lukaku en Batshuayi de kandidaten, voor Origi wordt het moeilijk. Benteke? Die speelde goed tegen Cyprus. Links op de zijkant heb je Thorgan Hazard, Carrasco en Chadli. Thorgan zal wel meegaan, dus daar zal nog iemand uit moeten."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende \\ België \\ Dalian Aerbin
 
 
 
Reacties.