Het relaas van Coucke na een bewogen dag bij ex-club Oostende: "Dat is toch allemaal mijn schuld niet?"


Foto: © photonews 01 december 2019 19:06

Het ging er fel aan toe in de Versluys Arena. Niet alleen op, maar ook naast het veld. Voor de wedstrijd tegen Oostende kreeg ex-voorzitter Marc Coucke het aan de stok met huidig Oostende-preses Frank Dierckens. En dat werd hard tegen onzacht. Dierckens en Coucke gingen beiden over de rooie.

De discussie begon aan tafel, waar Coucke en Dierckens samen aan zaten. Dierckens sprak Coucke aan op wat er allemaal in de pers was verschenen en zijn reactie op Twitter. Dat ontaardde snel en Coucke ging zich zelfs aan een andere tafel zetten.

Coucke vertrok nog voor de rust uit de Versluys Arena. Wat er gebeurde, heeft hem duidelijk geraakt. Vooral de discussie met voorzitter Frank Dierckens. "Dat gebeurde met kritiek op een zeer eenzijdige manier. Kijk, als je uw schulden niet betaalt, kom je in de problemen. Dat hun sponsors vertrokken zijn? Als je continu in de negativiteit leeft... Als je om de maand een interview geeft waarin je zegt dat je bijna failliet bent... Dat is toch allemaal mijn schuld niet?", aldus Coucke bij Radio 1.

Ik kan alleen vaststellen dat ze nog een speler hebben aangeworven en dat ze een dubbele winstpremie gaven

De woordenwisseling liep hoog op nadat Dierckens verhaal kwam halen, waarna Coucke zelfs aan een andere tafel ging zitten. "Als hij twee uur voor de match een ophitsend interview geeft terwijl de situatie al gespannen is, vind ik dat heel ongelukkig. Dat heb ik hem ook gezegd. Ik wens me over de situatie van Oostende niet uit te spreken. Hij kan dat zelf ook beter inschatten zeker? Ik kan alleen maar vaststellen dat ze nog een speler hebben aangeworven en dat ze een dubbele winstpremie gaven tegen ons. Dan schat ik in dat alles zeer goed gaat."

De matchverantwoordelijke van KVO kwam me met een brede glimlach vertellen dat ik niet in de kleedkamer mocht blijven

Een zeer emotionele Coucke vertelde ook wat er daarna gebeurde. "Twee uur voor de match kreeg ik van een veiligheidsverantwoordelijke te horen dat het beter was dat ik niet in de tribune ging zitten. Ik ging dus naar onze kleedkamer, maar daar kwam tien minuten voor de match de match delegate zeggen dat ik daar niet mocht blijven zitten. Hij had daarover zelfs overleg met Frank De Bleeckere gehad. De matchverantwoordelijke van KV Oostende kwam me met brede glimlach zeggen dat ik niet in de kleedkamer mocht blijven en dat hij me mijn plaats op de tribune ging tonen. Daarna heb ik beslist om te vertrekken. Ik had nooit gedacht zo'n dag hier te beleven."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.