Michel Preud'homme: "Ontlading was tot ver buiten het stadion te voelen"


Foto: © photonews 01 december 2019 21:43

Standard leek tegen Cercle op weg naar een vlotte zege, maar het draaide anders uit. Na de gelijkmaker een kwartier voor tijd was het zwoegen voor de Rouches. De ontlading na de winnende treffer van Avenatti was begrijpelijkerwijs enorm.

"De match moest in feite al gespeeld zijn na de eerste helft. Cercle kwam hier met vijf verdedigers spelen en we konden jammer genoeg dat bevrijdende tweede doelpunt niet scoren, waardoor de partij in de tweede helft nog alle kanten uitkon", doet Michel Preud'homme zijn relaas.

Bernd Storck bracht Foster in, waarna Cercle Brugge hoger druk ging zetten. "De trainer van Cercle kent zijn vak. Ze gingen offensiever spelen en maakten het ons enorm moeilijk. Ze hadden de mogelijkheden om ons dood te doen. Maar we zijn er altijd in blijven geloven."

Net als zijn spelers was ook de T1 van de Rouches allerminst opgezet met het gefluit na de gelijkmaker van de Bruggelingen. "Misschien werd een deel van het publiek beïnvloed door enkele 'ezels' die ons spel analyseren. Wanneer je tweede staat in de rangschikking en je speelt een eerste helft zoals de onze vandaag, verdien je het niet om zo behandeld te worden."

"En vergeet niet dat we een ploeg in opbouw zijn. Maar we zullen niet vijf keer de Champions League winnen. Het is utopisch om te denken dat we donderdag met 0-4 zouden gaan winnen in Vitoria en vandaag een stuk of tien doelpunten zouden binnenleggen tegen Cercle. Zo werkt het niet ", aldus MPH.

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.