Tegenstanders Rode Duivels wikken en wegen 'de favoriet': "Niet opnieuw zoals toen spelen"

01 december 2019 12:46

Het is nog maar drie weken geleden dat Rusland een bolwassing kreeg van de Belgen en meteen daarna was al geweten dat ze opnieuw tegen elkaar zouden staan op het EK volgend jaar. Geen wonder dat de Russische bondscoach niet echt blij was na de loting.

Drie weken geleden won België nog makkelijk met 1-4 in Sint-Petersburg tegen Rusland. Binnen enkele maanden staan beide landen weer tegenover elkaar met hetzelfde decor op het Europees kampioenschap.

"Beginnen tegen België is niet het meest positieve aan deze loting", zei Stanislav Cherchesov, bondscoach van Rusland, na de loting in Boekarest. "Eindigen in Denemarken is dat ook", lachte hij verder. "Maar twee keer min is plus in de wiskunde."

Geen herhaling

Het kon niet anders dan dat de Russische bondscoach ook even terugblikte naar enkele weken geleden. "No way dat we opnieuw die uitslag gaan krijgen. We gaan die wedstrijd anders aanpakken. Ik wil meer balans tegen dan in het team."

Moeilijk of niet?

Ook Fins bondscoach Markku Kanerva duidde België als de favoriet aan. "Uiteraard is België de grote kanshebber. Het feit dat we onze derde match tegen België spelen kan een voordeel zijn, maar evengoed een nadeel. Als de Rode Duivels al zes op zes hebben, dan hoeft het misschien niet meer zo. Maar als ze de punten nodig hebben, dan zal het lastig worden."

België \\ Finland \\ Denemarken \\ Rusland
 
 
 
Reacties.