Hoe moet het verder met Kompany bij Anderlecht? "Een ander zou al lang op de bank zitten"


Foto: © photonews 02 december 2019 11:59

RSC Anderlecht verloor zondagmiddag op het veld van KV Oostende. "Het was een collectieve wanprestatie", vertelde Hendrik Van Crombrugge achteraf. Met Vincent Kompany op het terrein pakte Anderlecht slechts twee punten. Ook ex-Anderlechtcoach Hein Vanhaezebrouck zag dat.

"Een andere speler zou al lang op de bank gevlogen zijn", zei Hein Vanhaezebrouck in Sports Late Night. "Hij oogde niet topfit. Al moet hij natuurlijk ook zijn minuten krijgen om weer wedstrijdritme te krijgen."

Sinds de komst van Vercauteren als trainer bij paarswit, verloor Anderlecht geen enkele keer. Met Kompany weer in het elftal, was het gisteren weer een verliespartij. "Enkel de wedstrijd op Genk was moeilijk. Maar voor de rest halen ze amper twee punten uit zes wedstrijden. Iemand anders zou al lang op de bank gevlogen zijn", ging Vanhaezebrouck verder.

Het collectief

Hendrik Van Crombrugge nuanceerde de uitspraken van de analist. "Vincent speelde vooral de eerste weken. Dan zaten we nog in het aanpassingsproces. We hebben stappen gezet sindsdien. Dat we vandaag verloren, lag eerder aan het collectief."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.