Karel Fraeye snapt niets van het ontslag van Gretarsson: "Niets deed een trainersontslag vermoeden"

02 december 2019 14:16

Vorige week besloot het bestuur van 1B-club KSV Roeselare om hoofdcoach Arnar Gretarsson aan de deur te zetten. De IJslander deed het nochtans niet slecht met het aanwezige materiaal en liet de West-Vlaamse club de laatste weken weer aantrekkelijk voetbal spelen.

1B-kenner Karel Fraeye snapt dan ook helemaal niets van het ontslag: "De status van trainer is in België helemaal onderuit gehaald", vertelde de ex-coach van onder meer Lommel en Charlton Athletic bij Sporza. "Trainers krijgen veel te weinig tijd om hun voetbalvisie uit te werken." Volgens Fraeye deed Gretarsson het dan ook lang niet slecht: "Roeselare kan met deze kern niets hoger ambiëren. Als de degradatie vermeden kan worden zal het al een knappe prestatie zijn."

Arnar Gretarsson kreeg pas eind augustus zijn kern helemaal rond. De club was ook een week failliet na het te laat betalen van enkele achterstallige restaurant rekeningen. "In de voorbereiding van een seizoen moet je je voetbalvisie implementeren en je moet een hechte groep vormen. Bij Roeselare waren er een tiental veldspelers en dan is een voorbereiding eigenlijk zinloos", aldus Fraeye. Gretarsson werd intussen opgevolgd door Christophe Gamel. Afgelopen weekend werd de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Lommel SK. 

Arjen T'Sjoen

2e klasse \\ Roeselare
 
 
Reacties.