'MPH-time': Standard pakte al 9 (!) extra punten in de absolute slotfase

02 december 2019 17:29

De supporters van Genk hebben dit seizoen niet al te veel kunnen genieten van 'Mazzu time'. Daar hebben ze bij Standard al wel plezier aan beleefd, maar dan onder toeziend oog van Michel Preud'homme. Tegen Cercle pakten de Rouches nog eens twee punten extra in de absolute slotfase.

Felipe Avenatti was zondag de matchwinnaar van dienst. Zonder zijn goal zou Standard nu twee punten minder tellen in het klassement. Als een wedstrijd maar 85 minuten zou duren, zouden Michel Preud'homme en zijn manschappen nu zelfs negen (!) punten minder tellen. Als we de wedstrijden van koploper Club Brugge na 85 minuten zouden affluiten, verandert er voor hen niets.

Overzicht:

Speeldag 1: Cercle Brugge - Standard (0-2: 88' en 94') - twee punten extra
Speeldag 5: Standard - Kortrijk (2-1: 82' en 89') - twee punten extra
Speeldag 9: Standard - Charleroi (1-1: 90') - een punt extra
Speeldag 16: Eupen - Standard (1-2: 14' en 93') - twee punten extra
Speeldag 17: Standard - Cercle Brugge (2-1: 28' en 92') - twee punten extra

Van de 33 punten pakte Standard er dus al negen na de 85e minuut. Zonder die punten zou de club niet tweede staan in de rangschikking, maar achtste op vier punten van play-off 1. De winning goal van Bastien tegen Genk in de 84e minuut kwam net niet in aanmerking voor deze statistiek, anders klokten we zelfs af op 11 punten in 'MPH-time'.

Als we verder kijken dan alleen de Jupiler Pro League, merken we dat Standard in de 1/16 finale van de Beker pas verlengingen kon vermijden in de 91e minuut. Boljevic maakte toen de 2-1. Ook en de Europa League was er nog een last minute winning goal van Lestienne (2-1 in de 94e minuut).

In voetbal moet je tot aan het laatste fluitsignaal geconcentreerd blijven, zeker tegen het Standard van dit seizoen.

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.