Romelu Lukaku pakt (opnieuw) record en eerste plek in Italië

02 december 2019 10:23

Het is hen gelukt. Inter staat voor het eerst sinds bijna twee maanden opnieuw aan de leiding in de Serie A. En dat bracht enkele records mee voor de Milanezen.

Juventus verloor zondagmiddag kostbare punten in de Italiaanse Serie A (2-2 tegen Sassuolo). Eerste achtervolger Inter Milaan maakte daar optimaal gebruik van door later op de avond met 2-1 te winnen van SPAL. Door die zege komt Inter weer twee punten voor op Juventus. De laatste keer dat Lukaku aan kop stond, was begin oktober. Toen kwam de Oude Dame winnen in Milaan. 

Die overwinning zorgde ervoor dat Lukaku & co. geschiedenis schreven met hun club. Het was namelijk de eerste keer dat de Milanezen twaalf van hun veertien openingswedstrijden konden winnen in de 88 jaar dat ze in de Serie A staan.

De Argentijn Lautaro Martinez scoorde beide doelpunten voor Inter. Daarmee komt zijn totaal op acht. Romelu Lukaku bleef droog staan, maar staat al op tien doelpunten deze jaargang. Het is namelijk ook de eerste keer dat er twee spitsen acht doelpunten of meer hebben gemaakt voor de club sinds Christian Vieri en Mohammed Kalon in 2001/02.

Dante Bellon

Serie A \\ Inter Milaan \\ SPAL
 
 
Reacties.