Jonge Belgische aanvaller trekt van Lierse Kempenzonen zowaar naar Oekraïense topclub Dinamo Kiev

03 december 2019 19:06

Enkele wedstrijden bij onze Belgische nationale jeugdploegen en passages bij Roeselare en Lierse: dat heeft Ibrahim Kargbo junior in ons land al op zijn teller staan. De 19-jarige aanvaller vindt het nu tijd voor een buitenlands avontuur. Hij gaat warempel bij Dinamo Kiev aan de slag.

Lierse Kempenzonen liet vorige maand nog weten dat de verbintenis met Kargbo junior in onderling overleg verbroken werd. De Pallieters huurden Kargbo van SV Roeselare. Achter de stopzetting van de samenwerking zaten naar verluidt familiale redenen. Kargbo zou terugkeren naar zijn familie in Londen.

Van eerste amateur naar Oekraïne

Nu gaat het dus weer richting een ander land. Van de eerste amateurklasse in België naar de nummer twee in Oekraïne... Een opvallende overstap is het alleszins. Dinamo Kiev heeft aangekondigd dat Kargbo junior er een contract getekend heeft voor 3,5 jaar.

De voetbalkunsten van zijn vader Ibrahim Kargbo waren in de jaren '2000 op onze velden te bewonderen tijdens passages bij RWDM, later Brussels en Charleroi. Hij werd verdacht van matchfixing van een wedstrijd in de Nederlandse Eredivisie en werd dit jaar levenslang geschorst.

Kevin Vanbuggenhout

Europa League \\ Dinamo Kiev \\ Lierse Kempenzonen
 
 
Reacties.