Noorse doelman de held van Union: "Zou graag nog eens een bekerfinale spelen"

04 december 2019 23:18

Eén van de velen die bij Union zijn kans kreeg in de beker was doelman Anders Kristiansen en dat draaide niet verkeerd uit. De Noor hield tijdens de wedstrijd de nul en kroop vervolgens helemaal in de heldenrol door de eerste twee elfmeters in de strafschoppenreeks te stoppen.

Andersen was alleszins voorbereid op een soortgelijk scenario. "We nemen strafschoppen altijd door met de keeperstrainer en bestuderen de strafschopnnemers van de tegenstander. Het voelde goed om de club te kunnen helpen. Als je die eerste stopt, zorgt dat voor een geweldige boost in heel de omgeving." 

Ik was klaar voor deze wedstrijd - Anders Kristiansen

In de hiërarchie bij de keepers staat de Scandinaviër achter Adrien Saussez, maar dat hield hem niet tegen om nu volop zijn kans te krijgen. "Ik heb wel enkele vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en ik trainde hard. Ik werd warm gehouden en was klaar voor deze wedstrijd. Iedereen kent zijn positie en weet wat hij moet doen." 

Union begint zichzelf een echte bekerreputatie toe te eigenen nadat het vorig seizoen al de halve finales haalde. In zijn eigen land had Andersen ook al een bepaalde band met de beker. "Het is altijd een avontuur om ver te geraken in de beker. In Noorwegen heb ik al eens de bekerfinale gespeeld. Ik heb 'm toen verloren, maar ik zou toch nog graag eens een finale spelen."

Kevin Vanbuggenhout

Beker van België \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.