Mickaël Oliveira, zoon van, geeft in aanloop naar bekerwedstrijd tegen Standard toe: "Het is de club van mijn hart"

04 december 2019 06:21

Voor velen is het vanavond een droom die uitkomt. De amateurs van RUS Rebecquoise spelen vanavond hun bekerwedstrijd op het veld van Standard. De meeste spelers zijn supporter. En er is er eentje met een heel bekende familienaam.

Terwijl zijn vader bij Anderlecht vooral in grote doen was, staat Mickaël Oliveira (27), zoon van Luis, vandaag op het veld van zijn favoriete club Standard. “Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar Standard is mijn favoriete ploeg in België", verklapt hij in Het Nieuwsblad

Oliveira is ondertussen 27 en kende een "vreemde" levensloop. "Mijn ouders waren gescheiden toen ik twee was. Mijn vader was op dat moment nog volop aan het voetballen. Ik zag hem nog maar amper. Ik begon zelf te voetballen, maar ik bleef met hem vergeleken worden. Mensen zeiden dat mijn vader betaalde opdat ik zou spelen. Dat kwetste me."

Vanavond staat Mickaël op het veld van de rivaal van zijn vader, die in de jaren negentig bij Anderlecht speelde. "Een wedstrijd op Standard spelen is voor mij de kers op de taart voor mijn rare carrière. Mijn vader is blij voor mij dat ik het mag meemaken. Ik heb bij hem satelliet-tv geplaatst", lacht hij. 

Dante Bellon

Beker van België \\ Standard \\ Rebecq
 
 
Reacties.