Is het paars-witte woord er eindelijk uit? "We zijn een kampioenenhuis. Dát is dit seizoen onze ambitie"

04 december 2019 19:17

RSC Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Toch weigert Michael Verschueren over een overgangsjaar te spreken. Al praat de sportief manager wel voor het eerst over de werkelijke ambitie.

“We hebben nooit beweerd dat we willen meedoen voor de titel”, ontkent Michael Verschueren in Het Laatste Nieuws de ambitieuze woorden van bij de aanstelling van Vincent Kompany. 

Over een overgangsjaar wil men in het Astridpark dan weet niet weten. “Hoeveel van die seizoenen moeten we dan vooropstellen? Eén? Of twee? Voor hetzelfde geld slaat de machine aan en beginnen we enorm efficiënt te voetballen.”

De sportief manager voegt er ook meteen dé doelstelling van dit seizoen aan toe. “Anderlecht moet zichzelf ambitie opleggen. We zijn een kampioenenhuis. En dit seizoen is een Europees ticket onze doelstelling.”

Na een analyse van vorig seizoen zijn we tot de conclusie gekomen dat de zesde plaats niet zo verwonderlijk was - Michael Verschueren

“Na een analyse van vorig seizoen zijn we tot de conclusie gekomen dat de zesde plaats niet zo verwonderlijk was”, besluit Verschueren. “Momenteel beschikken we over een kern die Europees voetbal moet halen. Al zaten de omstandigheden niet meer. Dat mag ook eens geschreven worden.”

Beker van België \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.