Union sleept zich na strafschoppen naar een nieuwe kwartfinale ten koste van Westerlo

04 december 2019 22:42

Een affiche in de achtste finales van de beker die alle kanten uit kon, was Union - Westerlo. De nummers vier en twee uit eerste klasse B gaven mekaar geen duimbreed toe, tot helemaal aan het einde van de verlengingen. Een strafschoppenreeks moest de winnaar aanduiden. Dat werd Union.

Voor Union-coach Christiansen primeert kennelijk de competitie, want de Deen liet negen andere namen opdraven in vergelijking met de laatste wedstrijd. Bob Peeters hield wel grotendeels vast aan zijn basiself, al wilde hij Antunes en Buyl ook wel een kans gunnen in dit bekertreffen.

Ondanks het experimentele elftal bij Union was het grootste wapen van de ploeg, de snelle omschakeling, wel nog altijd zichtbaar. Zo werd het met het einde van het openingskwartier in zicht tweemaal gevaarlijk. Een voorzetschot van Kis ging voorlangs. Young ging bij een actie buitenom en dwong Van Langendonck tot een redding met een schot naar de verste hoek.

Young richt te hoog

Nadien viel de wedstrijd voor lange tijd stil. Vijf minuten voor de pauze kon Young nog wel eens aanleggen van in de rechthoek. Zijn vizier stond net iets te hoog gericht. Westerlo hield het in de eerste helft voorzichtig en moest het ondanks aardig wat balbezit stellen zonder kansen.

Daar werd na de onderbreking wel iets aan gedaan. Ferber leed aan de linkerkant te gemakkelijk balverlies. Remmer bediende Abrahams, die net over schoot. Even voorbij het uur mikte de Zuid-Afrikaan wel binnen het doelkader. Een onrechtstreekse vrijschop bleef plakken aan zijn voeten; van dichtbij besluit Abrahams op de benen van Kristiansen.

Hamzaoui treft de lat

Union maakte bij zijn tegenstoten na rust al te vaak de verkeerde keuze wanneer het in de buurt kwam van de rechthoek van de bezoekers. Het leek in de reguliere speeltijd wel nog aan te zetten voor een offensiefje. Kis zorgde vanop de linkerflank voor een schitterende voorzet. De kopbal van Hamzaoui deed de dwarsligger trillen. Zo kwamen er verlengingen aan te pas.

In die verlengingen moest Kristiansen nog eens de handen uit de mouwen steken op een botsend schot. De thuisdoelman liet zich niet verrassen en dus moest  een strafschoppenreeks de beslissing brengen. Kristiansen werd helemaal de held van Union door twee elfmeters te stoppen. Nielsen schoot de Brusselaars naar de kwartfinales.

Strafschoppenreeks: Teuma 1-0, Van Eenoo mist (Kristiansen redt), Fixelles 2-0, Dewaele mist (Kristiansen redt), Haugen 3-0, De Schryver 3-1, Nielsen 4-1.

Kevin Vanbuggenhout

Beker van België \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.