Maakt Union er opnieuw een schitterende campagne van of trekt Westerlo deel één van tweeluik naar zich toe?

04 december 2019 11:00

Spanning verzekerd wanneer twee van de betere ploegen in 1B mekaar partij geven in het kader van de achtste finales van de Beker van België. Union en Westerlo treffen mekaar dit weekend ook in de competitie, maar nu gaat alle aandacht naar de kwalificatie in de beker.

Union is met gemengde gevoelens uit de voorbije wedstrijden gekomen. Het boekte een prima overwinning tegen Virton, leed dan kostbaar puntenverlies in Lommel en ging met tien man onderuit tegen Beerschot. Het is vooral afwachten of de Brusselaars van die laatste opdoffer hersteld zijn. Dat zal nodig zijn, willen ze niet opnieuw in eigen huis verliezen van Westerlo, zoals ze deden op de laatste speeldag van de eerste periode.

Bij Westerlo weten ze dus dat ze in het Dudenpark kunnen gaan winnen, maar anderzijds werd in het eigen Kuipje verloren van Union. Ook de Kemphanen speelden pas een hele wedstrijd met tien man, maar puurden er wel een punt uit. Met het karakter zit het dus wel goed bij de spelers van Bob Peeters. Uitkijken of dat hen een ronde verder kan brengen.

Zonder Perdichizzi en met Van Langendonck

Door zijn uitsluiting tegen Beerschot is Perdichizzi geschorst. Voorts is iedereen beschikbaar in het Union-kamp. De schorsing van Van Langendonck is in beroep vervallen. De doelman van Westerlo kan dus wel plaatsnemen onder de lat. Zijn collega Özer is nog aan het revalideren. Biset en Gboho geraken wellicht ook niet fit.

De winnaar van dit duel kan alleszins spreken over een uiterst geslaagde bekercampagne. Als 1B-club de kwartfinales halen, dat is niet mis. Voor Union zou dit het tweede jaar op rij zijn nadat zich in de vorige campagne zelfs bij de laatste vier schaarde. Het wordt dus al de derde ontmoeting tussen beide clubs dit seizoen. Duel nummer vier volgt zondagnamiddag al in Het Kuipje in competitieverband.

Plaatst Union zich voor het tweede jaar op rij voor de kwartfinales? Of halen de manschappen van Bob Peeters het opnieuw in het Dudenpark? Voorspel de uitslag bij BETFIRST!

Redactie

Beker van België \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.