📷 Corriere dello Sport reageert op ophefmakende titel "Black Friday": "We wilden net de diversiteit positief maken"

05 december 2019 15:30

Ophef in Italië. Vlak voor een nieuw voetbalweekend kwam de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport met een niet zo gesmaakte voorpagina. op de frontpagina waren Romelu Lukaku en Chris Smalling te zien met als titel "Black Friday".

Chris Smalling en Romelu Lukaku zijn dit seizoen van onschatbare waarde voor hun team, respectievelijk Inter Milaan en AS Roma. De twee speelden vorig seizoen ook samen bij Manchester United. Vrijdag staan ze voor het eerst tegenover elkaar in de topper van de speeldag. 

De boodschap van het artikel was nochtans positief, want het gaat over het eerste treffen van beide spelers sinds ze bij United weg zijn en over de "idolen van de fans van zowel Inter als Roma". 

Paul Rogers, hoofd van de sociale media van de Romeinen nuanceert aan BBC. "Het was op zich goed bedoeld van Corriere, maar de titel overschaduwt het anti-racistische verhaal helemaal. Op sociale media lezen mensen jammer genoeg enkel de titel en niet de rest. En dat net nu wanneer het racisme zo'n uitgesproken onderwerp is."

"Jullie zijn gif"

Ook Corriere dello Sport was zich van geen vuiltje bewust. "Ik zou de digitale platforms eerder vuilbakken noemen", schreef journalist Ivan Zazzaroni scherp neer in een opinistuk dat donderdag verscheen. "Legers van de alomwetende mens wassen tegenwoordig hun ziel op internet wit."

"De titel wilde en wil enkel de trots van het verschil en de rijkdom van het verschil vertellen. Als je dat niet wil zien, dan is het omdat je het niet wilt. De onschuldige titel kende een perfect argumentatie, maar werd door zij die gif verspreiden in gif omgezet", vervolledigde hij zijn opinie.

Zowel AS Roma als Inter, maar ook enkele andere clubs hebben zich al uitgesproken tegen het "racisme".

Dante Bellon

Serie A \\ Inter Milaan \\ AS Roma
 
 
Reacties.