Liet Kompany Moeskroen-speler glippen? "Ik was toen niet het soort speler waar hij naar op zoek was"


Foto: © photonews 05 december 2019 11:39

"Moeskroen, dat speelt echt wel goed voetbal hoor." Een quote die we de laatste dagen veel hoorden als het ging over de match tegen Anderlecht. De 22-jarige Spanjaard Aleix Garcia is daar niet vreemd aan. De Spaanse huurling van Manchester City maakt indruk met zijn passing.

De opmerking dat hij eigenlijk wel bij Anderlecht had gepast, moet steken in Neerpede. Nochtans kende Kompany hem. “Toen Kompany terugkeerde naar City voor zijn afscheidsmatch, zat ik samen met hem op het vliegtuig. Ik keerde toen even terug naar Manchester voor een medische check-up. We hebben tijdens de vlucht over mijn situatie gesproken, ja. Ik ken hem heel goed, net als Philippe Sandler en Samir Nasri, natuurlijk", vertelt hij in Het Nieuwsblad

Garcia had wel oren gehad naar een verhuis naar Anderlecht. “We hadden wel even contact in de zomer, maar op dat moment was ik niet het soort speler naar wie Kompany op zoek was."

"Kompany was eigenlijk echt best verrast door mijn prestaties tot nu. Hij kent mij eerder als een behoudende, verdedigende middenvelder, maar bij Moeskroen speel ik wat hoger, wat resulteerde in die vier doelpunten. Maar het mag gerust nog iets meer zijn."

Beker van België \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.