Ploegmaats niet blij na rode kaart: "Dat was gewoon dom"


Foto: © photonews 05 december 2019 17:59

Behalve als er vanavond in Moeskroen-Anderlecht nog iets ergers gebeurt, gaat de trofee van 'Schlemiel van de Speeldag' met grote voorsprong naar Yaya Sané. Wat de Senegalees woensdag uitstak, bracht zelfs zijn ploegmaats tot wanhoop.

Even de situatie schetsen: Oostende had 73 minuten lang de stand op 1-0 kunnen houden tot Diatta uiteindelijk toesloeg. In de commotie daarna ging Yaya Sané verhaal halen bij de ref en kreeg geel. Geen vuiltje aan de lucht tot... Sané nog geen twee minuten later op een plaats waar Club niet gevaarlijk kon zijn een messcherpe tackle op enkelhoogte bovenhaalde. Tweede geel, dat evengoed direct rood had kunnen zijn.

Wout Faes ging bijna door het lint om zoveel domheid. "Ok ja, ik was kwaad op dat moment, maar dat was ook in het heetst van de strijd. Het was ook niet superslim van hem hé", haalde hij een understatement boven. "En dat weet hij zelf ook wel. We hadden tot dan toe niet al te veel kansen weggegeven."

Jelle Bataille was iets duidelijker. "Een oerdomme rode kaart", aldus de rechtsback. "Zeker als je even daarvoor al geel gekregen hebt." Nochtans heeft hij in zijn carrière nog niet al te veel zulke zaken meegemaakt. Hij kreeg eerder nog maar één directe rode kaart. In ieder geval zal het zijn speelkansen er niet beter op maken.

Beker van België \\ Club Brugge \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.