Union droomt van topper in kwartfinales: "Van mij mag het Standard zijn"

05 december 2019 15:11

Geen enkele ploeg zal Union beschouwen als een hapklare brok in de kwartfinales van de Beker van België. Bij de Brusselaars hopen ze na de kwalificatie tegen Westerlo dat er een grote naam uit de trommel komt. Kevin Kis zou graag tegen Standard spelen.

Eerst moest Union uiteraard voorbij Westerlo en dat deed het na strafschoppen. "We hadden ons ingeprent dat alles mogelijk was. We zijn goed begonnen en dat gaf ons vertrouwen. Zij hadden slechts één kans via Abrahams. We stonden goed in blok en we hadden een goede keeper. Ook al is hij tweede doelman achter Saussez, hij werkt veel en hard. Het doet plezier om door te gaan."

Iedereen kent systeem

Ondanks de vele wijzigingen in de basiself waren de patronen nog steeds zichtbaar. "Er stonden veel andere namen tussen de lijnen, maar we zijn nu al een tijdje aan het trainen op dit systeem en iedereen kent het." Alleen bleef ook dat ene minpunt: de afwerking. "Dat herhaalt zich. We maken verkeerde keuzes. Moeten we schieten of geven we een extra pass? Als we kunnen schieten, geven we nog een pass." 

Ondanks die tweespalt in de hoofden van de spelers is de kwalificatie toch afgedwongen. Wie weet komt er wel een ferme beloning aan in de vorm van een topaffiche in de kwartfinales. "Nu mag het tegen een grote ploeg zijn. Dat trekt publiek en zorgt voor een speciaal gevoel. Ik kom uit Luik, van mij mag het Standard zijn."

Redactie

Beker van België \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.