Loopt België goudhaantje mis met keuze voor Nigeria?

05 december 2019 16:43

Cyriel Dessers is momenteel aan een uitstekend seizoen bezig in Nederland. In de Eredivisie staat de Belgische aanvaller momenteel bovenaan de ranglijst met elf doelpunten. Dat is er één meer dan Ajax-spits Quincy Promes.

De huidige vorm van Dessers (24) is ook de Nigeriaanse voetbalbond NFF niet ontgaan. In november kreeg hij nog de trofee voor Speler van de Maand. Via Twitter maakte die dan ook bekend dat Dessers open staat voor een selectie van de nationale ploeg. De ex-speler van OH Leuven en Lokeren heeft namelijk Nigeriaanse roots.

Dessers zou volgens de NFF gesprekken hebben gehad met de bondsvoorzitter waarop hij zei zich helemaal beschikbaar te stellen voor de Super Eagles. "Ik ben trots om Nigeriaan te zijn en ik kan niet wachten om het shirt van mijn land te dragen", is te lezen op het bericht.

Lees hier ook het interview dat Voetbalkrant had met de ex-coach van Dessers bij NAC, Stijn Vreven. "Ik zei hem eens dat hij lui was. 'Ik ben niet lui, wel gemakzuchtig', was zijn antwoord."

Nederlandse Eredivisie \\ Heracles
 
 
 
Reacties.