Clement verklaart waarom hij Okereke na een halfuur naar de kant haalde


Foto: © photonews 05 december 2019 06:00

Het liep niet echt zoals gepland en dus greep Philippe Clement al in de eerste helft in. Na een halfuur moest David Okereke naar de kant voor Charles De Ketelaere. Een signaal? "Nee, David weet wel waarom."

Okereke was inderdaad onzichtbaar. "Geen signaal, ik zie wat ik zie in de wedstrijd. Spijtig, want hij had op training deze week heel goeie dingen laten zien. Maar Charles heeft bewezen waarom we hem inbrachten. Spijtig genoeg kan hij dat nog niet om de drie dagen laten zien. Hij is nog maar 18 jaar. Daarom is rotatie belangrijk."

Clement wil zijn spelers niet verbranden. "Okereke is er ook nog maar 22. Die kan die opeenvolging van matchen niet zo goed aan als jongens met een grote motor, zoals bijvoorbeeld Vanaken. Die kan je wel drie wedstrijden per week laten spelen."

Maar doe je daar een jonge gast ook niet mentaal dood mee? Clement denkt van niet. "Er was maar één ding belangrijk en dat was ons kwalificeren. David is een positieve jongen en hij weet ook wel dat hij niet goed in de wedstrijd zat. Het hoort er nu eenmaal bij. Een speler moet dan op training laten zien waarom hij er wel in hoort te staan."

Beker van België \\ Club Brugge \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.