Van Langendonck verwonderd over arbitrage tijdens penalty's: "Jammer dat ik ploeg stimulans niet heb mogen geven"

05 december 2019 12:56

Het was zijn collega bij Union die na de strafschoppenreeks de held was, maar evengoed had die rol voor Koen Van Langendonck kunnen zijn. Hij stopte immers de derde strafschop van de thuisploeg. De spelleiding oordeelde echter dat Van Langendonck zich niet aan de regels hield.

Eerst was het al twijfelachtig of hij zou kunnen aantreden na zijn uitsluiting tegen Virton. In beroep verviel zijn schorsing. "Toen we de beelden bekeken, wisten we dat er in beroep wel iets in zat. We hebben goed werk geleverd en zijn met een goed rapport naar de bond gegaan. Dat is dan ook uitstekend uitgedraaid. Ik was zeer blij dat ik in de beker kon spelen."

Verwittiging na eerste strafschop

Na afloop van de partij had Van Langendonck allerminst een goed gevoel vanwege de uitschakeling. Vooral dat voorval in de strafschoppenreeks was vreemd. "Bij de eerste penalty kreeg ik al een verwittiging omdat ik vijf meter voor mijn lijn zou staan. Maar vijf meter, dat is aan de baklijn. Ik denk niet dat ik daar stond. Dat ik een stap naar voor zette, ja, dat heeft die andere keeper ook gedaan."

Toen het al 2-0 stond voor Union, wist Van Langendonck de volgende elfmeter te stoppen, maar blijkbaar op een ongeldige wijze. "Bij het stoppen van de strafschop van Haugen werd ik dan afgefloten. Dat was zeker vervelend, want we moesten telkens achtervolgen en bleven zo onder druk staan. Het maakte zeker een verschil als die derde penalty niet binnenging. Jammer dat ik de ploeg niet die stimulans heb mogen geven."

Redactie

Beker van België \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.