Teuma zette Union op het goede spoor: "Ik wilde goed beginnen" en "Geef ons nu maar mooie affiche"

05 december 2019 11:01

In de competitie is Teddy Teuma al wekenlang één van de beteren bij Union. In de bekermatch tegen Westerlo moest hij zijn steentje bijdragen als invaller. Wat niet betekent dat er geen belangrijke rol was weggelegd. Het was aan hem om de strafschoppenserie te openen.

Altijd moeilijk toch als eerste, want dan draag je heel wat last op je schouders. Teuma leek er weinig moeite mee te hebben. De Fransman schoot hard en rechtdoor, een goede combinatie zo bleek. "Ik wilde goed beginnen, zo ontlaste ik ook de andere strafschopnemers die na mij moesten komen. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en het heeft gewerkt. De reddingen van doelman Andersen waren natuurlijk het belangrijkste."

Afwerkingsprobleem

Union had het misschien al binnen de 120 minuten kunnen afmaken als de afwerking wat beter was. "Dat probleem blijft ons achtervolgen. We hebben het er lastig mee om acties af te werken. Het is een probleem waar we op moeten werken. Voorts was alles aanwezig om te winnen."

Vorig seizoen schakelde Union in de beker Anderlecht en Genk uit. Zo'n rol als giantkiller zouden Teuma en zijn maats wel graag op zich nemen. "Geef ons nu maar een mooie affiche. Er zitten een paar mooie affiches in, dat zou dus wel leuk zijn. Het zou de supporters plezieren."

Kevin Vanbuggenhout

Beker van België \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.