Vreven had doorbraak van Dessers wel zien aankomen: "Hij zei dat hij gemakzuchtig is toen ik hem lui noemde"


Foto: © photonews 05 december 2019 17:40

Cyriel Dessers is de man waar het momenteel allemaal om te doen is in de Eredivisie. De ex-spits van OHL en Lokeren is het grote wapen van Heracles Almelo, staat helemaal bovenaan in de topschuttersstand en werd verkozen tot Speler van de Maand.

Wie de persoonlijkheid en de voetballer Cyriel Dessers goed kan inschatten, is huidig Lokeren-trainer Stijn Vreven. Die werkte nog met de aanvaller samen bij NAC Breda. Vreven gelooft ook dat Dessers een grote toekomst voor zich heeft, maar verbindt er wel een voorwaarde aan.

"Ik ben een believer van de combinatie werkethiek en specifieke kwaliteiten, zoals Cyriel Dessers die qua afwerking wel heeft. Ik heb eens gezegd dat hij van nature lui genoemd. Zijn antwoord was: ik ben niet lui, maar wel gemakzuchtig. Daar zit inderdaad nog een verschil tussen", zegt Vreven aan Voetbalkrant.

Het is dus een speler waar je als coach wel mee bezig moet zijn. "Je moet achter 'm aan zitten en hem tot prestaties pushen. Ik heb hem bij NAC op allerlei momenten proberen te prikkelen. Toen ik hem er eens naast zette, had hij het wel begrepen en werd hij onze belangrijkste speler in de play-offs."

Die lijn heeft hij - met een omweg - verder doorgetrokken. "Als je topschutter kan zijn in de Eredivisie, dat is niet niets. Hij had bij ons al een heel aantal goals. Bij Utrecht was er een hoger verwachtingspatroon. Hij heeft met Heracles voor een tussenstap gekozen en dat draait goed uit. Met zijn kwaliteiten als afwerker, zijn neus voor goals en zijn positie kiezen in de zestien meter, kan hij met de juiste prikkels ver geraken."

Liever 4-3 dan 1-0

Ligt de Eredivisie hem ook meer dan pakweg de Jupiler Pro League? "Ik kan niet ontkennen dat men in Nederland iets naïever speelt en liever met 4-3 wint dan met 1-0. Dat is gewoon het feit. Hier is het meer een mix van vanalles, aanvallend voetbal, organisatie, een blok neerzetten... Maar niets zegt dat Cyriel hier in België of waar dan ook zijn goals niet zou maken. Zijn kwaliteiten, die heb je of die heb je niet."

1e klasse B \\ Nederlandse Eredivisie \\ Heracles
 
 
 
Reacties.