Oostende ondergaat wel heel straffe metamorfose: "Altijd gezegd, Anderlecht heeft alles veranderd"


Foto: © photonews 05 december 2019 10:44

De ontgoocheling was er natuurlijk bij KV Oostende, maar de prestatie tegen Club Brugge was weer iets waar ze zich konden aan optrekken. "Ik heb het altijd gezegd: één zege en we zijn weer vertrokken", aldus kapitein Wout Faes.

Het was met de moed der wanhoop dat Oostende bijna een uur met tien man verdedigde tegen blauw-zwart. Faes ging voorop in de strijd en was samen met Ondoa één van de uitblinkers. "Het is spijtig dat we het dan niet halen in de strafschoppen, maar dit is toch een prestatie om trots op te zijn. We gaven relatief weinig weg en iedereen vocht."

In het begin was Oostende zelfs de betere ploeg. "Het is dag en nacht verschil met begin dit seizoen. De hoop dat we weer vertrokken zijn, is er. Nu moeten we iets doen tegen Eupen, dat wordt belangrijk. Zo moeten we blijven spelen. Het vertrouwen is terug na die zege tegen Anderlecht. Dat heeft veel gedaan in het hoofd."

Inderdaad, de ploeg heeft in twee weken een enorme metamorfose ondergaan. "Ik heb altijd gezegd dat één zege het verschil kan maken."

Beker van België \\ Club Brugge \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.