📷 Corriere dello Sport reageert met sprekende voorpagina op racistische beschuldigingen: "Wie is hier racistisch?"

06 december 2019 08:51

Donderdag pakte de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport uit met een controversiële voorpagina. Naar aanleiding van de topper tussen AS Roma en Inter Milaan zette Corriere "Black Friday" op de cover met Lukaku en Smalling er mee op. De controverse in Italië was niet gezien.

Vrijdagochtend reageerde Corriere dello Sport op de vele kritiek die het dagblad te verwerken kreeg door opnieuw uit te pakken met een opvallende frontpagina. "Wie is volgens jullie racistisch?", kopte Corriere. "Jullie lynchen een krant die een eeuw de vrijheid en gelijkheid verdedigde", was er verder te lezen. 

Corriere dello Sport kwam donderdag zelf nog met een uitleg over de voorpagina. Daarmee wilde het vooral benadrukken dat het de positieve diversiteit in het voetbal wilde belichten. "Mensen moeten eens verder lezen dan de titel. Het artikel was lofzang voor de diversiteit in het voetbal. Enkel zij die gif in zich hebben, hebben het giftig gemaakt", reageerde Corriere.

Ook Romelu Lukaku liet van zich horen. "In plaats van de focus te leggen op de wedstrijd tussen Inter en AS Roma -zoals alle andere kranten doen- komt Corriere met de domste kop ooit. Jullie blijven het racisme voeden."

Dante Bellon

Serie A \\ Inter Milaan \\ AS Roma
 
 
Reacties.