Bernd Storck gelooft in de jeugd bij Cercle, maar: "Daar word ik wel boos van"


Foto: © photonews 06 december 2019 06:57

Bernd Storck kwam twee maanden geleden aan bij Cercle Brugge om er de ontslagen Fabien Mercadal op te volgen als coach. De Duitser drukte er meteen zijn stempel, maar in resultaten werd die nog niet omgezet. In de jeugd gelooft de Duitser anders wel.

In zijn enkele wedstrijden die hij Cercle Brugge al gecoacht heeft, bracht Storck al drie jeugdspelers. Calvin Dekuyper, Thibo Somers en Arne Cassert maakten hun opwachting al voor het eerste elftal van de Vereniging.

"Ik snap niet dat ze zeiden van Dekuyper dat die een ramp was? Maar ja, de vorige coach zette hem verkeerd. Ik deins er niet voor terug om een speler te brengen. Als die dat waard is... Met Hongarije bracht ik op Noorwegen een jongen die nog geen seconde had gespeeld dat seizoen; hij trapte ons naar het EK", vertelt Storck in Het Nieuwsblad.

Studies

De drie jeugdige Cerclespelers zijn ook nog allen student. "Je hebt veel vrije tijd als voetballer. Je kan beter je brein laten werken en nuttig bezig zijn. Een toekomst voor ogen hebben, is het beste dat je kan doen. Als ik dan eens een vrije training organiseerde, kwam er iemand niet omdat hij was gaan shoppen terwijl hij een fysieke achterstand heeft. Ja, dan word ik kwaad."

Hard werk

Storck pakte zijn basisplek bij Bochum door... het harde trainen. "Ik was echt gek op een training. Omdat ik thuis problemen had, ging ik in Bochum trainen. Ze zagen dat, en kijk. Spelers die ervoor werken hebben een streepje voor."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.