Charleroi, de grote concurrent van Anderlecht voor play-off 1: "Het hoeft voor hen niet mooi te zijn, wel efficiënt! En dat zijn ze!"

06 december 2019 08:13

Zondag een wedstrijd tegen Charleroi voor Anderlecht, normaal gezien al niet makkelijk voor paars-wit, maar deze keer staan de Carolo's ook gewoon verder in hun proces. Karim Belhocine dicteert het tegenovergestelde dan bij zijn ex-ploeg: "Resultaten op eender welke manier."

Walter Baseggio ziet hoe het succes van Charleroi tot stand komt. Belhocine heeft op zijn manier de voetsporen van Felice Mazzu ingevuld. "Ze spelen niet veel fantastische matchen, maar er staat iets. Er is een systeem. Misschien is dat niet altijd mooi om te zien, maar het is wel efficiënt."

Net daar heeft Anderlecht nog werk. Het zal dus weer oppassen worden. "Ik zie Charleroi als vijfde ploeg in play-off 1. Dan rest er nog één plaatsje. Anderlecht heeft geluk dat ploegen als Genk en KV Mechelen nu punten laten liggen. Maar Zulte Waregem is nu op dreef geraakt. Tegen Charleroi - net als tegen Standard, Genk en Antwerp - moeten er voor de winterstop een maximum aan punten gepakt worden."

Heel andere stijl

Dat wordt niet makkelijk tegen de stijl van Belhocine. "Pas op, Charleroi heeft nu ook geen slechte spelers hé. Buiten Club Brugge hebben ze het minst aantal tegendoelpunten (16) en als ze eruit komen, zijn ze razend gevaarlijk. Een heel andere stijl dan Anderlecht. Belhocine heeft zijn spelers 200 procent achter zijn systeem gekregen."

Charleroi als grote concurrent voor Anderlecht, dat is ook nieuw. "Het is fantastisch voor die supporters. Hopelijk krijgen ze zoals de voorbije jaren nu geen dip op het einde. Maar Charleroi gaat er kort bij zijn. Ze hebben sowieso al een kern voor plaats 7-8."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi
 
 
Reacties.