Een scherp City, een goed blok van United en zoveel meer: de verwachtingen voor de Manchester derby


Foto: © photonews 06 december 2019 16:39

Zaterdagavond is Manchester en bij uitbreiding de hele Premier League weer helemaal in de ban van koning voetbal. Dan ontvangt Man City om 18u30 Belgische tijd de buren van United. Kan Kevin De Bruyne schitteren of komt er opnieuw duur puntenverlies aan voor City?

Sinds het puntenverlies bij Newcastle is de foutenmarge bij Manchester City nihil, met al een ruime achterstand van elf punten op leider Liverpool. Vorig seizoen gingen The Blues in St. James' Park zelfs helemaal de boot in en maakten ze nadien nog een kloof op Liverpool goed. Afwachten of dat dit seizoen nog een keer lukt ten opzichte van de haast foutloze Reds.

Het combinatievoetbal van City mocht ook in die wedstrijd nochtans zeker gezien worden, alleen was het twee keer net niet scherp genoeg nadat er zelf gescoord werd. Dat puntenverlies was meteen de perfecte motivatie voor de verplaatsing naar Burnley, waar de troepen van Guardiola vlotjes gingen winnen.

Genieten van De Bruyne

Intussen is die puntendeling tegen Newcastle weer wat vergeten en dan is het oppassen voor het volgende gevaar dat om de hoek loert. Daarom is het nu wellicht goed dat de stadsderby om de hoek loert. Iedereen weet hoezeer deze wedstrijd leeft bij de City-aanhang en de verwachting is dan ook dat de thuisspelers zich op hun best presenteren. Als dat het geval is bij Kevin De Bruyne, wordt het sowieso al genieten.

Zo'n derby staat ook altijd op zichzelf en is een geval apart. Zo herinnert men zich in Manchester zeker nog een wedstrijd in april 2018, toen Paul Pogba voorop ging in de strijd in een seizoen waar hij voorts toch niet al te veel potten brak. Die dag heerste de Franse middenvelder wel in het Etihad en ging United van 2-0 achter naar 2-3 voor.

Blok van United tegen Spurs

Ook al is het dit seizoen al een gesukkel geweest, Man United is met een 7 op 9 toch weer de top zes in geslopen. Er mag van de Red Devils dus toch verwacht worden dat ze zich in deze burenstrijd niet zomaar naar de slachtbank zullen laten leiden. Een opsteker is ook de zege tegen Tottenham en hoe die tot stand kwam. Na de 2-1 van Rashford stond het blok best goed. Dat zal ook in de derby nodig zijn.

Vele ogen zullen ook gericht zijn op Guardiola, na zijn verspreking over Rodri. Het leek erop dat Pep even vergeten was dat hij City en niet Bayern coachte. Ook geruchten over een terugkeer naar Barcelona steken weer de kop op. Het beloven nu al geanimeerde interviews te worden en dan moet de wedstrijd nog gespeeld worden. Solskjaer zou met een goede uitslag zijn positie dan nog wat kunnen verstevigen.

Al acht zeges voor City en United

Dan nog enkele cijfers om mee rekening te houden. Sinds City in 2003 verhuisde van Maine Road naar het Etihad Stadium ging er achttien keer een Manchester derby door. Beide ploegen wonnen elk acht keer. Tweemaal werd het een gelijkspel. De resultaten waren tot dusver mooi in balans. Nog eens een indicatie dat het zondag alle kanten uit kan.

Premier League \\ Manchester United \\ Tottenham \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.