Anderhalf jaar geleden hoefde Anderlecht hem niet meer: jonge Belg smeert Ajax eerste nederlaag van het seizoen aan

06 december 2019 22:12

Ajax heeft vrijdagavond met 0-2 verloren van Willem II. Voor de Amsterdammers was het de eerste competitienederlaag van het seizoen.

Het was een Belg die Willem II op slag van rust op voorsprong bracht. Mike Trésor Ndayishimiye benutte een strafschop: 0-1 aan de rust.

Ajax had nog tijd genoeg om te reageren, maar uiteindelijk werd het zelfs 0-2. Damil Dankerlui verdubbelde de score na 78 minuten. Meteen ook de eindstand. Door deze verrassende driepunter wipt Willem II over PSV naar de derde plek.

Ndayishimiye is een offensieve middenvelder van twintig. Hij doorliep de jeugdreeksen van Anderlecht, maar kreeg daar in juli 2018 geen nieuw contract. Hij tekende bij NEC Nijmegen, dat hem dit seizoen uitleent aan Willem II. In twaalf wedstrijden was hij goed voor vijf doelpunten en vier assists.