'Mister 36%': de ontluisterende cijfers van de alweer geblesseerde Vincent Kompany


Foto: © photonews 06 december 2019 19:38

Het zal toch niet opnieuw? Jawel: Vincent Kompany heeft zich opnieuw geblesseerd in een bekerwedstrijd. En zo stapelen de minuten waarin RSC Anderlecht geen gebruik van hem kan maken zich stilaan op.

Na speeldag 5 (tegen KRC Genk) moest Vincent Kompany voor een eerste keer enkele weken geblesseerd toekijken naar hoe RSC Anderlecht in moeilijk vaarwater terecht kwam. Waarop het bij zijn terugkeer in de Beker van België tegen Beerschot meteen opnieuw fout liep: na een halfuur naar de kant met een spierblessure.

Eerlijk: wij hielden ons afgelopen zondag in Oostende al klaar om een mogelijk bericht te moeten schrijven over een nieuwe blessure van Kompany, onder het motto: je weet maar nooit. Paars-wit speelde geen goede match, maar Vince The Prince leek gelukkig de match wel goed te zijn doorgekomen.

36.2%

Maar - alweer in de Beker van België - donderdag liep het alsnog mis. Twee wedstrijden op vier dagen, dat was er klaarblijkelijk te veel aan voor Kompany. Hij moest zich iets na de rust opnieuw laten vervangen en het ziet er niet naar uit dat hij meteen opnieuw fit zal raken.

Met oog op het EK 2020 van de Rode Duivels is het steeds meer de vraag of Kompany nog wel genoeg fitte maanden gaat hebben om zich daarop helemaal voor te bereiden (lees er HIER nog wat meer over met enkele analisten).

Maar ook voor Anderlecht wordt het stilaan dramatisch: paars-wit kon dit seizoen al meer niet dan wel rekenen op de man die dit seizoen hun grote roerganger zou moeten gaan worden, met een nieuw systeem én vooral ook leiding naast, maar evengoed op het veld.

Paars-wit speelde dit seizoen al 19 wedstrijden, in de Beker van België had het daarvoor tegen Beerschot 120 speelminuten nodig. Alles samen maakt dat 1740 speelminuten. Daarvan stond Kompany er 603 op het veld, ofwel 36.2% van de speelminuten. Elke week dat hij nu buiten strijd is zal dat gemiddelde zakken ...

Beker van België \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.