Kan Lommel zich herpakken en voor een stunt zorgen tegen OHL?


Foto: © photonews 06 december 2019 11:00

Vrijdagavond wordt alweer de achttiende speeldag van de Proximus League op gang getrapt. Oud-Heverlee Leuven maakt de verplaatsing naar SK Lommel, die zich willen revancheren voor de misstap van vorig weekend tegen Roeselare.

OHL heeft na de zware thuisnederlaag tegen Beerschot de voorbije weken terug orde op zaken gesteld, met een knappe zes op zes tegen Westerlo en Lokeren. De ploeg van Euvrard, die nog drie jaar in het shirt van Lommel speelde, zal dus met het nodige vertrouwen aan de aftrap verschijnen, al blijft een trip naar Lommel geen plezierreisje. En ze hebben een missie: OHL wil de eerste ploeg worden in 1B die zowel de eerste als de tweede periode op zijn naam weet te schrijven en zo de promotiefinale ontloopt. 

Bij Lommel wordt de hand van Peter Maes met de week duidelijker. Terend op een strakke organisatie verloor Lommel vier wedstrijden op rij niet. Aan die ongeslagen reeks kwam vorige week op bezoek bij degradatieconcurrent Roeselare abrupt een einde. Vrijdagavond krijgen de troepen van Maes de kans op eerherstel, tegen een ploeg die hoger aangeschreven staat. 

Ook de statistieken spreken in het voordeel van de bezoekers uit Leuven. Dit seizoen won OHL namelijk al de twee confrontaties tegen Lommel. Eind september werd het 1-0 in Leuven. Op 20 oktober, nota bene de eerste match van Peter Maes aan het roer bij Lommel, werd het 0-2 voor OHL, na twee late doelpunten van Van Hyfte en topschutter Henry. Wordt het derde keer goede keer voor Lommel, of zorgt OHL voor een negen op negen?

Aftrap in het Soevereinstadion in Lommel is voorzien om 20:30H. De scheidsrechter is Jordy Vermeire.

{INSERT_RANKING}

1e klasse B \\ OH Leuven \\ Lommel SK
 
 
 
Reacties.