Tweede periode in 1B is enkele matchen ver: een overzicht


Foto: © photonews 06 december 2019 14:45

De terugronde is al een paar wedstrijden ver in 1B en er zijn al een paar dingen duidelijk. Beerschot is sterk begonnen en zal meedoen voor de laatste periodetitel. Bij Lokeren lijkt het dan weer van kwaad naar erger te gaan.

Komend weekend staan er heel wat belangrijke matchen op het programma in 1B. Vanavond speelt OH Leuven op het veld van Lommel. Een overwinning van de bezoekers zou ervoor zorgen dat ze opnieuw (even?) op de eerste plaats zullen staan met 9 op 12. Even leek er sprake van decompressie, want ze begonnen in mineur met een thuisnederlaag tegen Beerschot, maar erna werden wel knappe overwinningen geboekt tegen Westerlo en Lokeren.  

Lommel kan de drie punten dan weer gebruiken om uit te lopen op Lokeren en Roeselare. Bij een overwinning zouden de Limburgers namelijk naar de 6de plaats klimmen in het algemeen klassement (1ste + 2de periode).

Morgen staat een belangrijke wedstrijd op het programma in de onderste regionen. Lokeren ontvangt namelijk Roeselare. Een belangrijke wedstrijd voor de thuisploeg, want als ze zouden verliezen staan ze al zeker vier punten achter op een veilige positie. Lokeren begon met vol goede moed aan de tweede periode, want ze wilden heel graag meedoen voor de tweede periodetitel, maar met 1 op 9 zal het vooral zaak worden om uit de gevarenzone te komen. Voor Roeselare is deze wedstrijd natuurlijk even belangrijk, want bij een nederlaag komen zij terug bij de laatste twee te staan.

Beerschot is het best begonnen aan de terugronde. Ze hebben 7 op 9 en ze brengen ook beter voetbal op de mat dan in de eerste periode. Losada lijkt voorlopig de juiste formule gevonden te hebben om resultaten te halen. Beerschot speelt morgen thuis tegen Virton, een ploeg bij wie de terugronde zeer opvallend is begonnen.

Ondanks een sterke heenronde hebben Virton en trainer Dino Toppmöller besloten om uit elkaar te gaan. De terugronde viel voorlopig ook tegen met 2 op 9. Christian Bracconi is de vervanger van Toppmöller en hij zou zaterdag maar al te graag willen verrassen op het veld van Beerschot.

Tot slot zijn er nog Westerlo en Union. Beide ploegen zijn begonnen met 4 op 9 en dus is ook hier een overwinning zeer belangrijk als ze willen meedoen voor de tweede periodetitel. Zij spelen zondag tegen elkaar. Het verdere verloop van de terugronde belooft dus opnieuw zeer boeiend te worden. 

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo \\ Virton \\ Roeselare \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.