Begrip bij de speler belangrijke voorwaarde om Okereke er weer bovenop te krijgen


Foto: © photonews 06 december 2019 08:32

Na een halfuur voetballen zat de bekerwedstrijd van David Okereke er in Oostende al op. Toch een gewaagde zet van Philippe Clement, al werkt de coach van blauw-zwart dagelijks met de speler samen en weet hij dus wel het best hoe ermee om te gaan. Toch is het de moeite om dit te blijven opvolgen.

Er is immers geen enkele voetballer die graag na een halfuur al naar de kant wordt gehaald. Het heeft toch iets vernederend, aan de aftrap komen en dan al van het veld moeten nog voor de helft van de wedstrijd verstreken is. Vaak is het dan een kwestie van niet uitgevoerde taken of een tactische beslissing. De ene trainer is ook al sneller bereid dan de andere om tot zo'n beslissing over te gaan.

Clement heeft nu niet de stempel om dit heel vaak te doen en vond duidelijk dat het in dit geval wel de beste keuze was. Achteraf vertelde Clement dat het geen signaal was, maar dat Okereke wel wist waarom hij eraf ging. Vooral het laatste deel van dat zinnetje is belangrijk. Als dat effectief klopt, hoeft dat geen nefaste gevolgen te hebben voor de mentale weerbaarheid van de speler.

Bescherming tegen zichzelf

Wellicht wordt Okereke voor een deel door zijn coach beschermd voor zijn mindere vormpeil, want die is er wel degelijk. De Nigeriaan kwam als een raket binnen in onze competitie met vier treffers in evenveel wedstrijden. In de toppers had hij het al een stuk moeilijker en sinds september moet hij het stellen met drie doelpunten in de Jupiler Pro League.

Uiteraard is hij nog altijd maar 22 en is het niet onlogisch dat er op een gegeven moment enige wisselvalligheid in de prestaties optreedt. Er is nog de progressiemarge om zich om te vormen tot nog een completere spits. Het is nu vooral uitkijken hoe het na deze opdoffer tussen de oren zit.

Voldoende inpraten en begrip creëren

Het antwoord kan enkel van Okereke zelf komen in zijn volgende prestaties Het is niet ondenkbaar dat Clement hem nu even wat tijd gunt om terug aan te knopen met zijn betere niveau. Indien er voldoende op de speler ingepraat wordt en er wel degelijk begrip is voor de beslissing van zijn coach, zal hij gauw opnieuw een meerwaarde kunnen betekenen voor Club Brugge. Al is dat wel een belangrijke voorwaarde.

Beker van België \\ Club Brugge \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.