🎥 Manchester kleurt opnieuw rood na kansrijke derby

07 december 2019 20:41

Manchester United heeft vriend en vijand verrast door de stadsderby te winnen op het veld van City. Na de zege tegen Tottenham eerder deze week, is het de tweede topper op rij die de Mancunians winnen.

De openingsfase ging goed over en weer. Zowel City als United wilden alles behalve punten laten liggen. City om de voeling met leider Liverpool te behouden, United om bij de grote jongens te komen.

Het was Marcus Rashford die na 23 minuten de openingstreffer op het bord zette. Eerst werd er door scheidsrechter Taylor geen strafschop gegeven, maar de VAR besloot om na een fout van Bernardo Silva op Rashford de bal terecht op de stip te leggen. De jonge Engelsman zette hem feilloos om.

Snelle 0-2

Niet veel later was het opnieuw prijs voor United. Net voor het halfuur zette Anthony Martial een één-twee op met Daniel James. De Fransman knalde de assist netjes voorbij doelman Ederson. Pas in de tweede helft kon Man City tegenscoren via Otamendi, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam het niet meer.

Klassement

De Cityzens staan nu al veertien punten achter op Liverpool, United wipt na een knappe zes op zes naar de vijfde plaats en staat plots op vijf punten van de Champions League-plekken.

Dante Bellon

Premier League \\ Manchester United \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.