🎥 Ook Manchester ontsnapt niet aan racisme: City zweert bij nultolerantie

07 december 2019 21:36

De meest recente stadsderby werd over de hele lijn een onaangename ervaring voor Manchester City. Nadat het resultaat voor City tegenviel, werd de club ook in een slecht daglicht geplaatst door het gedrag van enkele supporters. Voornaamste doelwit was United-speler Fred.

Na 67 minuten voetballen maakte Fred zich klaar om een hoekschop te nemen. Een supporter die op de eerste rij achter het doel stond, vond het nodig om op dat moment op te vallen met apengebaren. Nadat er de voorbije weken zich vooral racisme-incidenten voordeden in Italië, viel het deze keer Manchester te beurt.

In een statement op de clubsite veroordeelt Manchester City de feiten. "Manchester City FC weet van de video die de ronde doet op sociale media waarin een supporter racistische gebaren maakte. Officials van de club werken samen met de politie om de persoon in kwestie te identificeren."

Het stopte overigens niet alleen bij gebaren, want er werd door de City-aanhang ook met objecten gegooid richting het hoofd van Fred. "De club werkt ook samen met de politie om te achterhalen wie objecten op het veld heeft gegooid. We hanteren nultolerantie op welke vorm van discriminatie dan ook. Iedereen die schuldig wordt bevonden aan racisme, is niet meer welkom."

Redactie

Premier League \\ Manchester United \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.