15-jarige voetballer mag uiteindelijk toch niet Standard verlaten

07 december 2019 20:15

Het is een saga die Diego Da Silva Moreira meemaakt. De jongen is nog maar vijftien jaar en heeft nu al een rechtszaak moeten incasseren. De zoon van ex-Standardspeler Almani Moreira mag niet aantreden voor Lierse Kempenzonen.

Drie dagen nadat de tiener een contract tekende op 1 oktober bij Lierse Kempenzonen, legde Standard klacht neer. De Luikenaars hadden nogal wat bedenkingen bij de manier waarop die transfer is verlopen. Volgens de Geschillencommissie Hoger Beroep waren de 'dwingende redenen' niet bewezen.

Volgens de Belg voelde hij zich niet meer goed bij Standard. Bij Lierse zou hij die vreugde wel weer vinden. Maar de Geschillencommissie oordeelde onder meer dat het niet-verhuizen naar Lier niet in het belang van de scholier zou zijn. 

Standard wil het goudhaantje opnieuw met open armen verwelkomen. "Hij is een uizonderlijk talent en willen hem graag opnieuw in Standard-shirt zien. Standard hecht veel belang aan de omkadering van de eigen jeugd. Zo ook voor hem", aldus clubjurist Pierre Locht.

Dante Bellon

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Lierse Kempenzonen
 
 
Reacties.