Opmerkelijk verhaal: Crystal Palace-aanvaller Andros Townsend had een gokverslaving en verloor meer dan 50.000 euro op een avond

07 december 2019 17:25

Donderdag kwam Engels international Andros Townsend met een opmerkelijk verhaal naar buiten. De flankaanvaller werd in 2013 geschorst door de Engelse voetbalbond (FA) nadat hij weddenschappen plaatste op wedstrijden van andere clubs.

De aanvaller kwam daar nu op terug: "Ik drink niet. Ik doe niet aan drugs, maar toch verloor ik meer dan 50.000 euro op een avond met één tik op mijn telefoonscherm. Ik hoefde er niet eens mijn kamer voor uit. Ik ben waarschijnlijk de enige persoon ooit die meer dan 50.000 euro kwijtraakte terwijl hij op een woensdagavond op bed lag in Blackpool", schreef hij.

"Ik schrijf dit verhaal niet voor mezelf, maar voor andere mensen die er ook mee te maken hebben of hebben gehad. Ik heb uiteindelijk professionele hulp gekregen voor mijn verslaving. En dat heeft niet alleen mijn carrière gered, maar waarschijnlijk ook als mens." De verloren weddenschap van meer dan 50.000 euro was daags voor een wedstrijd tussen zijn toenmalige club Birmingham City en Blackpool, in het seizoen 2011/12. "Ik lag in bed en probeerde mijn rust te pakken. Het was de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en ik kon niet in slaap vallen. Ik bleef maar op mijn telefoon kijken en plaatste steeds meer weddenschappen. Uiteindelijk verloor ik meer dan 50.000 euro met één wedstrijd."

Arjen T'Sjoen

Premier League \\ Crystal Palace
 
 
Reacties.