Everton klopt Chelsea en laat de degradatieplaatsen achter zich

07 december 2019 15:24

Everton heeft sinds begin november eindelijk nog eens een wedstrijd kunnen winnen. The Toffees namen het op tegen Chelsea en lieten zich eindelijk nog eens van hun beste kant zien.

Na de nederlaag in de derby eerder deze week zette het bestuur van Everton Marco Silva aan de deur. Duncan Ferguson was de ad-interimcoach en koos voor enkele nieuwe namen. Bij Chelsea moesten de youngsters Mason Mount en Tammy Abraham opnieuw het verschil maken.

De wedstrijd was nog maar pas begonnen of Everton stond al op voorsprong. Richarlison werkte een voorzet van Sidibé in doel. Chelsea kwam nadien wel wat opzetten, maar echt heel veel kansen leverde dat niet op. Net na de pauze werd het zelfs 2-0 via een hele sterke Dominic Calvert-Lewin.

Even hoop bij Chelsea

Net na de 2-0 maakte Mateo Kovacic er 2-1 van. The Blues kregen nadien de nodige mogelijkheden, maar een goede Pickford kon een gelijkmaker voorkomen. In het diepe slot gaf Kepa een dramatische pass. Calvert Lewin kon oppikken, hij speelde Tom Davies aan en die zorgde ervoor dat opnieuw Calvert-Lewin de bal in het lege doel kon leggen. Everton wint dus en stijgt van plek 18 naar plek 14, Chelsea staat vierde en zal ook na het weekend nog op die plek staan. 

Arjen T'Sjoen

Premier League \\ Chelsea \\ Everton
 
 
Reacties.