Ook voor Vanhamel rollercoaster van emoties: "Sfeer die niet gezond is voor voetbal" en "Mogen de hemel danken"


Foto: © photonews 07 december 2019 20:10

Negentig minuten lang bleef Mike Vanhamel zonder werk tegen Virton. Nadien verrichtte hij wel nog een heel belangrijke redding, waardoor de achterstand beperk bleef en Holzhauser deed de rest. Zo pakte Beerschot alsnog een punt, ondanks de irritatie over tegenstander en scheidsrechter.

Vanhamel wist bij zijn redding in de 91ste minuut dat alles nog mogelijk was. "Ik ben er altijd in blijven geloven. Voetbal kan heel raar uitdraaien. Over de rode kaart van Prince Ibara moeten we niet discussiëren, die van Joren Dom is totaal niet terecht. En dan zijn ze nog tijd aan het rekken..."

Dat zat heel Beerschot toch wel diep. "Als je fouten en tijdrekken niet gaat bestraffen, ga je een sfeer creëren die niet gezond is voor het voetbal. Ik ben blij dat die redding uiteindelijk wel nog belangrijk is geweest. We mogen de hemel danken dat Raphael Holzhauser in onze rangen speelt. Je weet dat die bal negen van de tien tegen de netten vliegt als hij 'm net buiten de zestien krijgt."

Kritisch blijven

Het is een boost voor het team dat het uiteindelijk nog een punt thuishield. Toch is Vanhamel ook kritisch over de mindere momenten. "In de eerste vijf minuten na de rust waren we totaal niet wakker. Daar schieten we onszelf in de voet. We mogen naar het gedrag van de tegenstander en naar de scheidsrechter kijken, maar we moeten naar onszelf kijken." 

1e klasse B \\ Virton \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.