Real rekent af met Espanyol en staat opnieuw aan de leiding in La Liga

07 december 2019 14:55

Real Madrid staat opnieuw aan de leiding in de Spaanse eerste klasse. De Koninklijke nam het thuis op tegen Espanyol Barcelona.

Zinédine Zidane moest wat herschikken met de blessures van onder meer Marcelo, James en Hazard. Mendy kreeg een kans op de linksback en de Braziliaanse wonderkinderen Rodrygo en Vinicius moesten voor gevaar zorgen vanaf de flanken. 

Real Madrid had het niet zo makkelijk met de goede organisatie van Espanyol en moest een tijd wachten op de eerste kans. Vinicius schoot op de vuisten van Diego Lopez, aan de overkant pakte Courtois een kopbal van Esteban Granero. Net voor de pauze kwam Real wel op voorsprong, Varane trapte na een goed steekpasje van Benzema de 1-0 binnen.

Benzema doet de boeken toe

Na de rust zakte het tempo wat en de bezoekers leken voornamelijk te speculeren op die ene opportuniteit. Aan de overkant deed Karim Benzema tien minuten voor tijd de boeken toe met een uitstekende kopbal: 2-0 . Ferland Mendy kreeg bij Real Madrid nog zijn tweede gele kaart. Real staat opnieuw aan kop in La Liga, FC Barcelona kan later dit weekend wel nog op gelijke hoogte komen. 

Primera Division \\ Real Madrid \\ Espanyol Barcelona
 
 
 
Reacties.