Ruud Vormer maakt woensdag Champions League-comeback tegen Real Madrid: "Dat voor een 'fuck you'..."

07 december 2019 18:47

Ruud Vormer staat woensdag opnieuw op het veld in de Champions League. De Nederlander werd tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid uitgesloten. Zijn schorsing: drie wedstrijden. "We moeten toch geen lieverdjes worden", zegt Vormer in Het Nieuwsblad.

Ruud Vormer kreeg in Madrid de rode kaart omdat hij de scheidsrechter "blind" had genoemd en er een "fuck you" tegenaan smeet. "Die drie speeldagen zijn echt overdreven. Dat was het enige dat ik gezegd heb. Daarna ben ik weggelopen. We probeerden om onze voorsprong in Madrid in te roepen als 'bijzondere omstandigheid', maar het werden dus drie zitdagen", legt de Nederlander uit.

Vormer vindt het absoluut geen probleem dat hij dat riep naar de scheidsrechter. "Een ref moet nu en dan eens incasseren; net als wij spelers van de buitenwereld. Het hoort bij het voetbal. In België noem ik de ref dan ook wel eens 'scheidsie'."

Toch vindt de 31-jarige Nederlander dat zijn schorsing overdreven was. "Als je iemand verrot schopt, krijg je evenveel weken. Nou... dan vind ik een fuck you veel minder erg. Eén wedstrijd was voldoende. We krijgen meteen daarna de 2-2. Dat was al een straf op zich."

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.