Berge opgelucht en doodeerlijk: "Zo'n rotmatch winnen geeft een beter gevoel dan simpele 4-0 zege"

07 december 2019 23:13

Overtuigen of de tegenspeler van de mat spelen deed Racing Genk niet tegen Cercle Brugge, maar de eerste zege sinds 26 oktober was wel een feit. Sander Berge gaf de thuisploeg een mentale tik door meteen na de gelijkmaker de 1-2 te scoren. Dat was ook de eindstand.

"Ik ben apetrots dat we ook 'sh*t games' kunnen winnen. Ook de groten der aarde doen het soms op die manier", stak Sander Berge niet weg wat hij van het geleverde spel vond. "In ons kampioenenjaar gebeurde dat ook minstens vier of vijf keer. Dan dachten de mensen: 'is dit de toekomstige kampioen?'", ging hij verder.

Ook de Noor speelde niet zijn beste match, beslissend was hij wel. "Ik probeer mijn verantwoordelijkheid te nemen als het nodig is en dat deed ik vandaag. Prachtig om die bal zo in de hoek te zien verdwijnen en die voorsprong dan nog twintig minuten vast te houden."

"Het was een zware dag en misschien wel de moeilijkste tegenstander die we de laatste weken bekampten in de competitie. En toch winnen we deze. Ik win liever na een slechte match dan te verliezen na een goede match. Het overwinningsgevoel na een echte rotmatch is beter dan de trots na een 4-0", besloot hij.

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.