Union voor vierde keer dit seizoen en tweede keer in vier dagen tegen Westerlo: "Mentaal niet gemakkelijk voor hen"

07 december 2019 11:28

Het zal zondagnamiddag weer een felle strijd worden tussen Westerlo en Union. Al voor de vierde keer dit seizoen en dat nog voor de jaarwisseling. Een gevolg van het 1B-format en het feit dat beide teams mekaar zopas ook nog tegenkwamen in de beker.

Union plaatste zich na een 0-0 en strafschoppen. Bij Westerlo zullen ze erop gebrand zijn om zondag revanche te nemen. "Dat zal een andere match zijn, ook al is het tegen dezelfde ploeg. Er zal een andere intensiteit heersen", beseft Teddy Teuma. "We zijn het ondertussen wel gewoon om drie wedstrijden in één week tijd te spelen. Het komt erop aan om zo fris mogelijk aan de match te beginnen."

Frisheid

Voorbije woensdag stond het na 90 minuten dus gelijk. Eerder wonnen Westerlo en Union al elk één ontmoeting. Het kan dus werkelijk alle kanten uit. Al zal de frisheid waar Teuma op hamert er misschien wel meer zijn langs de kant van Union. "Wij hebben in de bekermatch een aantal spelers laten rusten", onderstreept Kevin Kis. "Bij hen stonden er wel veel spelers tussen de lijnen die deel uitmaken van de basiself." 

Daarnaast denkt stamnummer tien nog over het mentale voordeel te beschikken. "Bovendien zijn wij het die zich geplaatst hebben voor de volgende ronde. Mentaal is dat niet gemakkelijk voor hen, maar het blijft een moeilijke match", besluit Kis.

Redactie

Beker van België \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.